Kategori: Veterinærstudiet

Cellebiologi: So far so good

Publisert 21.10.2015


Det har jo både blitt høst og kaldt siden sist jeg logget inn her, dagene går så fort og det skjer så mye hele tiden at jeg har rett og slett ikke funnet tid til bloggen. Studentlivet har tatt over hverdagen og når jeg ikke leser pensum bruker jeg tiden på jobb, venner og et par turer ut i stallen. Jeg har akkurat meldt meg inn på kjøreskole også, så det skal bli nok å gjøre fremover! Grunnen til at jeg meldte meg inn nå var fordi i blokka vi har etter cellebiologi er det ingen studiedager, og de fleste dagene er lange. I cellebiologi har vi en del studiedager, og enkelte dager slutter vi tidlig/starter sent. Så da passer det bra å skvise inn et par kjøretimer!

Apropos cellebiologi - så langt går det veldig bra. Jeg føler at jeg henger greit med, og det er utrolig hvor mye det er mulig å lære på så få uker. Frem til nå har vi hatt histologi (som i hovedsak dreier seg om forskjellige vevstyper) og generell cellebiologi, og jeg synes begge deler har vært ganske interessant. På mandag startet vi med genetikk, og det blir nok en litt tyngre del av blokka. Videre utover blir det biokjemi og embryologi, så jeg tror nok ikke jeg går tom for lesestoff i jula! (..) Det er bare å ta seg selv i nakkeskinnet allerede nå og jobbe godt med stoffet, slik at det blir lettere å repetere etter jul. 

Hvordan står det til med dere?

Første uka som student

Publisert 24.08.2015


Første uka som student er over og jeg er allerede godt i gang med uke nummer to! De første dagene gikk med til informasjon, og kveldene gikk med til fadderopplegg. Selv om ikke informasjonen var det aller mest spennende så var fadderopplegget kjempebra, og jeg har storkost meg! De andre studentene på kullet mitt er veldig hyggelige, og jeg gleder meg til å bli bedre kjent med alle sammen. Vi har hatt både rebusløp, amazing race, glitterfest, leilighet til leilighet, grilling og tur til reptilparken i Oslo. Det er litt fadderopplegg utover denne uka også, og på fredag reiser jeg med en del andre fra kullet opp til Veterinærhøgskolens hytte i Bærum, så det tror jeg blir bra!

Jeg har også hatt mine første forelesninger i dag, en del repetisjon fra biologien, men veldig spennende. Jeg er så glad for at jeg foreløpig liker studiet, det hjelper nok mye når de litt tyngre blokkene kommer. Men nok skravling, her kommer et par bilder fra den første uka!

Dere da - hva gjør dere om dagen? I gang med studier/skole? Friår? Jobb?

Snart veterinærstudent

Publisert 03.08.2015


Jeg ble jo ferdig med videregående i vår, og nå til høsten begynner et nytt og spennende kapittel. 

Jeg har jo helt glemt å fortelle det til dere, tida går så fort, jeg jobber, sover og er med venner, og jeg rakk så vidt å blunke før det var august og blåbær i skogen. Jeg har allerede vært ute og sanket 1,5 kg bær med venner (veldig koselig), og laget både syltetøy og blåbærmuffins (nam).  

Men tilbake til overskriften - for litt siden fikk jeg svar fra samordnaopptak om hvilket studie jeg var kommet inn på, og til høsten begynner jeg på veterinærstudiet i Oslo! Det blir kjempespennende, og ettersom jeg er interessert i både dyr og biologi tror jeg at jeg kommer til å trives veldig godt. Jeg krysser fingrene for at jeg klarer å fortsette å holde litt liv i bloggen, og håper at dere vil være med meg på veien mot en utdannelse innen veterinærmedisin!

hits