Arkiv: mars 2015

The last days

Publisert 26.03.2015


Siden sist det ble postet noe her inne har jeg vært på en veldig bra konsert, jeg har stått oppe i et litt høyt tårn på Grønland med religionsklassen og jeg har vært vitne til at hele Oslo og Akershus stod stille på grunn av snøvær. Rart hvordan noe som skjer hvert eneste år likevel kan ta oss så på senga? Hva har dere gjort de siste dagene? 

Hvordan få motivasjon til å gjøre det bra på skolen

Publisert 19.03.2015


Jeg vet ikke om jeg er den eneste som kan se langt etter motivasjonen på lange og vanskelige skoledager? Jeg prøver febrilsk å holde fast på det lille jeg har av motivasjon, og i et forsøk på å klare å beholde den helt til sommeren har jeg satt opp et par punkter! 

//bildelink

Start hver studieøkt med å spørre deg selv hvorfor du gjør dette.
Er det for å få en god karakter, for å komme inn på et studie eller er det en annen grunn? 

Tenk deg at du synes temaet du har om er interessant.
Skriv ned noen positive sider ved å lære og kunne dette stoffet. Utrolig nok - det er som regel noe interessant med de fleste fag. Ofte er det bare lærerne som er dårlige, eller så er man demotivert selv. Kanskje det er nyttig for det du har lyst til å drive med videre? Kanskje du egentlig synes det er litt spennende? Kan det gi deg noen fordeler når du skal ut i jobb?

✿ Finn deg en studybuddy!
Det er alltid morsommere å lese når man er to, og man kan hjelpe hverandre. Veldig effektivt så lenge man ikke tar altfor mange pauser..

Sett deg mål, og belønn deg selv når (ikke hvis) du klarer det.
Det er viktig å sette seg både kortsiktige og langsiktige mål. Dra ut en kveld hvis du gjør det bra på en prøve, eller inviter med deg noen venninner på middag. Du kan også sette opp langsiktige mål som for eksempel; Hvis jeg klarer å få fem i to fag på vitnemålet, så skal jeg kjøpe meg det jeg har ønsket meg lenge. 

p a t h e t i c | via Tumblr

//bildelink

✿  Lag deg en motiverende spilleliste på spotify.
Legg til sanger som får deg til å føle at du kan klare alt! Jeg bruker lista mi både når jeg studerer, trener, eller trenger en liten boost. Den er perfekt å spille både når du er i godt og dårlig humør. 

Skriv ned punkter du skal igjennom.
Før du starter å jobbe kan det være lurt og skrive ned akkurat hva du skal igjennom, slik at du kan stryke av punkter underveis. Når du er ferdig med ett punkt på lista kan du ta en pause. 

✿ Viktigst av alt: Finn tid til andre ting enn skole.
Skole er viktig, men det er umulig (ihvertfall for meg) å prestere på skolen hvis jeg ikke kan koble ut innimellom. Ta deg tid til å koble ut, og gjør noe du synes er gøy. Du kan finne deg en ny hobby (eller fortsette med en gammel dersom du har en), besøke noen venninner, være med familien din, eller prøv noe nytt. 

Og husk - hvis en prøve ikke går akkurat slik du hadde tenkt, så er det ikke verdens undergang. Så lenge du vet at gjorde ditt beste, så er det ikke så mye mer du kan gjøre. Vær fornøyd med din egen innsats, bruk tid på å bygge deg selv opp slik at du kan gjøre det enda bedre på neste prøve!


Heia oss!!! 

Booked adventure

Publisert 17.03.2015


Enda et eventyr er booket og skrevet opp i kalenderen, i sommer reiser jeg med to av mine beste venner for å utforske Berlin!! Både fly og hotell er bestilt og betalt, og jeg gleder meg til å starte sommerferien med litt reise. 

Det skjer så mye spennende fremover nå, både påskeferie, russetid og London, så jeg er helt oppe i skyene. Min forrige storbyferie var i Amsterdam, så da passer det vel greit å mimre litt tilbake?

Men dere - jeg trenger ideer til hva man kan gjøre i Berlin! Selvfølgelig har vi de standard turiststedene, og de har vi skrevet opp, men er det noen av dere som har tips til hva annet man kan finne på?

Vår i Oslo

Publisert 04.03.2015
Dette er vel den første ordentlige vårdagen i år, og etter skolen dro jeg rett inn til Oslo hvor jeg møtte to andre venninner. Oslo viste seg fra sin beste side, og vi drakk solo og spiste lunch på festningen. På dette området av festningen har jeg aldri vært, men det er så fint! Oslo er både kjent og ukjent, og det er så morsomt når man oppdager nye superkoselige steder. Sola varmet, vi måtte myse for å se noe i det hele tatt, og vårfølelsen kom krypende med en gang. Jeg gleder meg til våren!!

hits