Hvordan få motivasjon til å gjøre det bra på skolen

Jeg vet ikke om jeg er den eneste som kan se langt etter motivasjonen på lange og vanskelige skoledager? Jeg prøver febrilsk å holde fast på det lille jeg har av motivasjon, og i et forsøk på å klare å beholde den helt til sommeren har jeg satt opp et par punkter! 

//bildelink

Start hver studieøkt med å spørre deg selv hvorfor du gjør dette.
Er det for å få en god karakter, for å komme inn på et studie eller er det en annen grunn? 

Tenk deg at du synes temaet du har om er interessant.
Skriv ned noen positive sider ved å lære og kunne dette stoffet. Utrolig nok - det er som regel noe interessant med de fleste fag. Ofte er det bare lærerne som er dårlige, eller så er man demotivert selv. Kanskje det er nyttig for det du har lyst til å drive med videre? Kanskje du egentlig synes det er litt spennende? Kan det gi deg noen fordeler når du skal ut i jobb?

✿ Finn deg en studybuddy!
Det er alltid morsommere å lese når man er to, og man kan hjelpe hverandre. Veldig effektivt så lenge man ikke tar altfor mange pauser..

Sett deg mål, og belønn deg selv når (ikke hvis) du klarer det.
Det er viktig å sette seg både kortsiktige og langsiktige mål. Dra ut en kveld hvis du gjør det bra på en prøve, eller inviter med deg noen venninner på middag. Du kan også sette opp langsiktige mål som for eksempel; Hvis jeg klarer å få fem i to fag på vitnemålet, så skal jeg kjøpe meg det jeg har ønsket meg lenge. 

p a t h e t i c | via Tumblr

//bildelink

✿  Lag deg en motiverende spilleliste på spotify.
Legg til sanger som får deg til å føle at du kan klare alt! Jeg bruker lista mi både når jeg studerer, trener, eller trenger en liten boost. Den er perfekt å spille både når du er i godt og dårlig humør. 

Skriv ned punkter du skal igjennom.
Før du starter å jobbe kan det være lurt og skrive ned akkurat hva du skal igjennom, slik at du kan stryke av punkter underveis. Når du er ferdig med ett punkt på lista kan du ta en pause. 

✿ Viktigst av alt: Finn tid til andre ting enn skole.
Skole er viktig, men det er umulig (ihvertfall for meg) å prestere på skolen hvis jeg ikke kan koble ut innimellom. Ta deg tid til å koble ut, og gjør noe du synes er gøy. Du kan finne deg en ny hobby (eller fortsette med en gammel dersom du har en), besøke noen venninner, være med familien din, eller prøv noe nytt. 

Og husk - hvis en prøve ikke går akkurat slik du hadde tenkt, så er det ikke verdens undergang. Så lenge du vet at gjorde ditt beste, så er det ikke så mye mer du kan gjøre. Vær fornøyd med din egen innsats, bruk tid på å bygge deg selv opp slik at du kan gjøre det enda bedre på neste prøve!


Heia oss!!! 

Karina Larsen - KONKURRANSE PÅ BLOGGEN sier:
Veldig bra innlegg med supre tips :D Ha en nydelig kveld <3
postet 19.03.2015 21:33
Isabel -- sier:
Fine tips! Du glemte: "Drikk masse kaffe" ;)
postet 19.03.2015 22:20
Egeo sier:
Utrolig gode tips.
postet 20.03.2015 10:41
Iselin Renée sier:
fine tips :)
postet 20.03.2015 15:03
Ingrid sier:
Så gode tips :)
postet 20.03.2015 15:10
Silje Eriksen sier:
Veldig gode og viktige tips! :-)
postet 20.03.2015 16:00
Anhthu Tran sier:
Superbra tips!!
postet 21.03.2015 19:19


Send en hilsen

navn
email
hits